Dan före dan

Helt otroligt. Det är dan före dan. Jag har inte känt någon julstämning alls. Möjligtvis en liten känsla som svischade förbi där runt första advent. Som den norrlänning jag är vill jag ha snö till jul. Helst hela december för att hinna få julstämning. Gröna jular är liksom bara fel. Fast för övrigt kan jag nog tycka att det är skönt när det är plusgrader vintertid. Livet blir lite enklare. Slipper skrapa bilrutor, tina vattenhinkar, (och fingrar), slipper snöslask efter vägen. Här nere blir det ju sällan någon riktig* vinter därför kan det kvitta. Men nu ska det vara snö!

Har fixat lite här hemma på förmiddagen och nyss kommit in från stallet. Hästarna stod inne på lösdriften hela tiden jag var ute och Sacke ville som vanligt komma in. Lustig häst det där! Det blåser ordentligt och kommer störtskurar med jämna mellanrum så jag förstår att de vill hålla sig under tak. Vår lösdrift är så bra och det är skönt att veta att de gärna tar skydd där när de känner att det behövs.

Nu väntar jag på att mannen som nyss slutat jobbet och döttrar med familjer  ska komma. Vi ska göra julgodis och griljera skinka och tv:n kommer nog att stå på med Bingolotto i bakgrunden  men lotterna får vi nog rätta sedan, som vanligt. Det blir skinksnörgås med mammas goda tunnbröd och senap och naturligvis provsmakning av godiset.

Önskar er alla en riktigt God Jul och tänk på att inte stressa för mycket! Man kan fira jul enkelt och den blir helt underbar ändå! Det är något vi lärt oss under alla år med massor av arbete in i det sista. Det gäller att bestämma sig vad som är viktigt och planera och börja i tid. Nu är det ju julafton i morgon men tänk på det till nästa år om ni känner er stressade och trötta nu :)

Julkramar

Chatrin

julgran

 

 

 

 

 

*Riktig vinter är minst en halvmeter snö och ca – 8 till 10 grader. Det får gärna snöa kalla, lätta och stora snöflingor någon gång då och då och där emellan solsken. Det ni! (Hmmm.. Hur ofta inträffar det? ;) )

Lämna en kommentar